Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Banowanie komendą w grze

z4z0l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie. Przedstawię wam prosty sposób na banowanie graczy poprzez komendę w grze typu

/ban NICK

Prosta sprawa - jeżeli masz zamiar pisać że może to być w chuj nieoptymalne (?!) lub jechać mnie za to że użyłem takich a nie innych funkcji to polecam otworzyć spoiler :)

1c0a168412_wez_wypierdalaj.jpg

Zaczynamy w takim bądź razie.

1. Edycja klienta gry

1. rozpakowujemy root
2. otwieramy plik uichat.py
3. szukamy linijki (u mnie jest to 214)

def __SendChatPacket(self, text, type):

29999209.png

4. po niej dodajemy
http://wklej.to/IbH73

Powinno to wyglądać mniej więcej tak :
36762710.png
5. zapisujemy plik, pakujemy root i wrzucamy do folderu pack

2. Plik php

W przykładzie jest podany plik o nazwie ban.php - u was może to być cokolwiek, pamiętając o tym że tak samo później zmieniamy w kliencie gry.

Podam od razu gotowy kod z mniej więcej wyjaśnionym co, gdzie i jak :)

http://wklej.to/TmVZw

To chyba finał, w razie niejasności zgłaszać błędy tutaj lub na gg. Miłego użytkowania.

umarł

Opublikowano

W prosty sposób można dodać jeszcze opcje unbana bana czasowego + pisanie powodu za jaki gracz został zbanowany.

Pliki GladoR s1/ Divine / GladoR'a s2 medium/hard

Możemy się jakos dogadać w sprawie plików PW

New Project Start Workout

Opublikowano

W prosty sposób można dodać jeszcze opcje unbana bana czasowego + pisanie powodu za jaki gracz został zbanowany.

W ten sposób możemy zrobić wiele rzeczy, ja pokazałem tutaj tylko prosty przykład i jeżeli ktoś jest chętny żeby zrobić ban czasowy czy nawet powód to nie widzę problemu.

umarł

Opublikowano

Przyda się wykorzystam to u siebie tylko , ze dam opcje w pasku tym od szeptu , handlu , emocji dodam opcje ban cos na zasadzie tego:

ffe71deaf241feed.jpg

Po kliknieciu wyrzuc - wywala gracza , po kliknieciu z zablokuj - blokuje szept tak samo dam z banowaniem na stale

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Ciekawy pomysł, zaraz się nad tym pobawię i dodam funkcję dotyczącą powodu.

@edit, jak widać nie trwało to długo

26098358.png

umarł

Opublikowano

Nazwę pliku php można sobie zmienić, pisałem o tym. Jeżeli nazwiesz ją powiedzmy

jutrokurwa45123.php

to ciężko żeby ktoś na to wpadł :)

umarł

Opublikowano

Witam.

Ciekawy pomysł,Banowanie komendą z gry jest bardzo dobrym ułatwieniem, ponieważ można z miejsca zbanować daną osobę.

Masz +'sa, jeśli byś zrobił taki Tut że można banować tak:

/ban 'NICK' 'CZAS' 'POWÓD'.

19013776704a8d593c0b899.png

Opublikowano

Nazwę pliku php można sobie zmienić, pisałem o tym. Jeżeli nazwiesz ją powiedzmy

jutrokurwa45123.php

to ciężko żeby ktoś na to wpadł :)

wystarczy że ktoś rozpakuje clienta i tyle wie wszystko jak banować , ale najłatwiej temu zaradzić zmieniając sprawdzanie gm na sprawdzanie hasła

Opublikowano

wystarczy że ktoś rozpakuje clienta i tyle wie wszystko jak banować , ale najłatwiej temu zaradzić zmieniając sprawdzanie gm na sprawdzanie hasła

Root edytujesz tylko dla GM'a i nie dajesz go normalnym graczom - chyba nie trudno o tym pomyśleć ;) ?

umarł

Opublikowano

Pomysł na banowanie z clienta jest dobry, Ale ja tam wolę stary sposob "Banowanie w navi"

Opublikowano

Pomysł dobry, jednak to daje większą zabawę. :D

Jednak problemem jest, że każdy może banowac...

Jeżeli jednak zabezpieczy się root to raczej nie, ale nie ma skutecznych zabezpieczeń.

Okey ja już nikomu nie mące w głowie. xD

Opublikowano

Tok myślenia chyba około 10latków. Czy wy tworząc serwer dalibyście komuś root z tą funkcją ? No kurwa!

umarł

Opublikowano

Tok myślenia chyba około 10latków. Czy wy tworząc serwer dalibyście komuś root z tą funkcją ? No kurwa!

Ale co chcesz, przecież można to normalnie wykorzystać. Wpakujesz pliki z root do innego katalogu, np BGM i kto Ci sprawdzi ?

/gif

Opublikowano

Może i znajdzie się osoba która wszystko wypakuje, myślę że temat dawania bana przez normalnych graczy jest zakończony, jeżeli nie to jeszcze raz wielkimi literami :

ROOT Z TĄ FUNKCJĄ JEST TYLKO DLA WAS, GRACZOM DAJECIE CZYSTE ROOT

umarł

Opublikowano

/ban z4z0l

Dzięki za poradnik zazolku :* nie wiedziałem jak zrobić żeby wpisanie /ban wywoływało urliba, także dzięki :)

urlliba nie ma standardowo w bibliotece w kliencie 2k10 i trzeba pobierać - tutaj ten sam sposób jak widać :)

umarł

Opublikowano

Przyda się wykorzystam to u siebie tylko , ze dam opcje w pasku tym od szeptu , handlu , emocji dodam opcje ban cos na zasadzie tego:

ffe71deaf241feed.jpg

Po kliknieciu wyrzuc - wywala gracza , po kliknieciu z zablokuj - blokuje szept tak samo dam z banowaniem na stale

Wow stary kurwa, co za popis...

A teraz wpada prze elo zajebisty lopes i psuje Twój pokaz zajebistości

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1117788-mod-easy-chatblock-kick.html

Pis ju !

@Top

W chuj nieoptymalne i wgl użyłeś chujowych funkcji <3

A tak na serio to good dżob, jak zwykle ;)

I nie radzę tego jednak dawać dla graczy, różnie to bywa :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

A już myślałem że sam to zrobił, no cóż - trudno :) Jutro dodam opcję po kliknięciu na gracza.

umarł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...